top of page

Exhibitions & Events 


BAYU is een samenspel van proeven, ontmoeten en beleven. Naast de Indonesische deli en private dining, hangen er aan de muren van BAYU iedere twee maanden nieuwe werken van wisselend artistiek talent. Kom gerust langs om de werken in de winkel en aangesloten gallery te bewonderen en ze eventueel te kopen. Bent u een kunstenaar en geïnteresseerd om bij ons te exposeren? Neem dan contact op met Jaap Huisman via email: huismanjaap22@gmail.com of Bayu via email : bayufoodandart@yahoo.com

chrischambers.jpeg

Male Body

Oil Painting

15/7 -31/8/2015

Chris Chambers

robjongbloed.jpeg

In Visible Silent

Instalations & Photography

5/5 -8/7/2016

Rob Jongbloed

harald vlugt.jpeg

Eye Scream

Instalation, Collages, Graphics

22/1 - 16/4/2017

Harald Vlugt

renezuid.jpeg

Flesh for Thought

Photography

12/12 - 30/3/2019

Rene Zuiderveld

IMG_5486.jpg

Zin

Ilustrations

20/7 - 20/12/2020

Henc Smit

simonetebuck1.jpg

Land Escape

Abstract Painting

03/9 - 01/11/2022

Simone te buck

17878148019040441.jpg

Versluierde Realiteit

Fotographie

17/02 -13/04/2024

Bogi Muis

haraldschole.jpeg

Zwart - Wit

Instalations

6/9 -11/11 2015

Harald Schole

johanna vd werff.jpeg

Urban Observations

Photography

15/7 -11/9/2016

Johanna Werff

IMG_5487.jpg

De Verborgen Bron

Instalation

11/6 -11/9/2017

Hilly Imink

hv5.jpg

Collections II

Instalation, Painting

1/5 -8/8/2019

Harald & Paul

delano.jpeg

L'art en Bas

Instalations

12/2 -31/3/2022

Delano Mac'Andrew

Lies Netel-affiche.jpg

Moderne Klassieken Ontleed !

Collages

03/9 - 01/11/2022

Lies Netel

afstand FC 1 voor poster B.jpg

Afstand is iets van vroeger

cartoon, visions fugitives

09/06 -18/08/2024

Dick Tuinder

moniqueneelen.jpeg

Euroteens

Photography

12/12 - 03/ 2016

Monique Neelen

jenifer vd nieundijk.jpeg

Story Ceramic

Ceramics

25/9 -12/12/2016

Jenifer Vd Nieundijk

paulmertz.jpeg

Le Petite Parade

Painting, Ceramics

17/9 - 10/9/2018

Paul Mertz

margodejager.jpeg

Troop der Tropen

Transfer

3/11 - 1/6/2020

Margot de Jager

giorgi shengelia.jpeg

Nature in the City

Abstract Painting

21/5 - 30/7/2022

Giorgi Shengelia

karin1.JPG

Gemoederen

Abstract Painting, Glasstained, Wooden Sculpture

20/07 -20/10/2023

Karin Van Dreunen

Afstand Is Iets Van Vroeger

Dick Tuinder

09 juni - 18 augustus 2024

Romantisch, mysterieus en melancholiek: die elementen lijken het werk van Dick Tuinder te beheersen.

Tuinder, opgeleid op de Rietveld Academie, heeft een lange staat van dienst. Hij exposeerde overal in het land, bij verschillende galerieën en musea, zoals het Centraal Museum in Utrecht en galerie Gabriel Rolt in Amsterdam. Daarnaast schreef- en regisseerde hij een tiental korte- en twee lange speelfilms waarvan de laatste - AFSCHEID VAN DE MAAN - werd uitgezonden door de VPRO. Ook maakte hij hoorspelen, theatervoorstellingen en enkele korte documentaires.

Voor de Groene Amsterdammer maakt hij regelmatig illustraties, en elke week een cartoon op de laatste pagina die vaak zijdelings aan de actualiteit refereren, en vooral een meer algemene condition humaine tot onderwerp hebben. Dagblad Trouw noemde Tuinder in een bespreking van de bundel HET

STIPTE WOLKJE een ‘meester van de melancholie.’

In de artspace van Bayu Food & Art toont hij een selectie van deze cartoons. Het wordt de eerste keer dat in galerie Bayu aandacht wordt besteed aan deze kunstvorm. In de ondergrondse ruimte toont hij voor het eerst een selectie van grote grafische werken die in de afgelopen jaren ontstonden. Een lyrische en duistere wereld die aan Goya en Breugel doet denken, en waarin mensen, dieren en mythische

figuren lotgenoten in een plotloos drama zijn.

Versluierde Realiteit

Bogi Muis

 

17 februari - 13 april 2024

Fotografie is voor mij net als schilderen, je ziet iets wat andere mensen niet zien en je denkt aan andere dingen dan anderen, voor mij is dat kunst. Vorm, kleur, compositie, licht en schaduw zijn belangrijk. Ik werk veel met verschillende series conceptuele invalshoeken om een idee of thema te laten zien. Dat breng mij op een volgend niveau. Dat geef mij kracht om verder te exploreren. Bij elke serie foto’s probeer ik een sterk beeld op te bouwen om de gebeurtenissen te projecteren zoals ik die zie of lees uit de situatie. Deze voorstelling wordt meestal ondersteund met symbolische objecten.

G e m o e d e r e n

Karin Van Dreunen

20 juli - 20 oktober 2023

Karin van Druenen is een intuïtief schilder en weet door ‘in te tunen’ op het gemoed van een ander en dat van zichzelf, de abstracte vorm ervan op het doek te krijgen. Pas als de compositie en het gevoel erbij klopt krijgt het schilderij bestaansrecht. 
Karin is een veelzijdig kunstenmaker en gaat bij iedere nieuwe levensfase een andere uitingsvorm aan. Naast haar gevoeligheid komt haar perfectionisme ook tot zijn recht in onder andere werken van brons, hout en glas in lood. 
Kom gerust langs en laat je raken. 

 

 

Moderne Klassieken Ontleed

Lies Netel

17 december 2022 - 12 februari 2023

In de collages die Lies Netel op deze expositie toont, ontleedt ze kunst van Kazimir Malevitsj, Wassily Kandinsky, Piet Mondriaan en andere moderne klassieken. Wegbereiders van de expressionistische en abstracte kunst die in het interbellum behoorden tot kunstbewegingen zoals De Stijl en Het Bauhaus die een moderne vormgeving van de toekomstige maatschappij voorstonden.


Netel snijdt abstracte topwerken uiteen en monteert ze in architecturale omgevingen. Daardoor ontstaan nieuwe beelden die dynamisch en soms filmisch de culturele geschiedenis van topwerken uitbeelden.
Zo verbindt Netel op ‘Moskou 1’ via flarden van een schilderij van Malevitsj het Moskou van voor de Russische revolutie met het gebouw van de Staatsuniversiteit in Moskou. Dit gebouw is een van de zeven wolkenkrabbers die Stalin na de Tweede Wereldoorlog als symbolen van zijn macht liet bouwen.  


In andere collages verweeft Netel de kunst van Edvard Munch met het landschap van de Amsterdamse Watergraafsmeer en in ‘Man van Smarten’ verbindt ze een houtsnede van Albrecht Dürer met decoratieve elementen van Noorse staafkerken tegen de achtergrond van een boslandschap. 

Lies Netel (1959) is zelfstandig kunsthistoricus en woont in Amsterdam. Ze werkte als docent kunstgeschiedenis en als conservator voor verschillende middelgrote musea, schreef collectiecatalogi en kunstenaarsmonografieën. In 2017 promoveerde ze als cultuurwetenschapper aan de Universiteit Maastricht.


Sinds kort werkt Netel ook als vrij kunstenaar. Geïnspireerd door de Beeldproeverij van Harald Vlugt sloeg zij een nieuwe weg in door zelf creatief aan de slag te gaan. Vanaf die tijd construeert ze op basis van haar kunst- en cultuurhistorische kennis collages en geeft ze als kunstenaar uiting aan haar liefde voor de kunstgeschiedenis. 

 

Land Escape

Simone te Buck 

03 sep - 01 nov 2022

De werken van de expositie Land Escape zijn gemaakt vlak voor en na een rondreis van bijna een jaar met een camper door Europa en Marokko in haar atelier aan het Westerpark in Amsterdam. Een escape uit het werkzame leven de natuur en de belevenissen in. Verwondering over de schitteringen van het water, de bergen, de velden, bossen… De landschappen ontstaan bij haar op het doek en worden steeds abstracter. Het gaat steeds meer om het voelen van landschappelijkheid. Een projectievlak dat als spiegel  voor ieders eigen beleving fungeert. De werken zijn aangevuld met enkele abstracte doeken.

 

Simone te Buck (Warmenhuizen 1972) kreeg als eerste onderricht in diverse technieken van Jos de L’Orme. Eenmaal de smaak te pakken is zij aangenomen voor de Rietveld Academie oriëntatieopleiding en heeft deze met succes afgerond. Ook Alina Hendriks en MK24 hebben haar jarenlang begeleid in haar zoektocht haar eigen stijl te vinden. Haar liefde voor paletmes en dikke klodders verf heeft zij al vroeg ontdekt. De uitbundige kleuren worden gebalanceerd gebruikt. De thema’s variëren. 

In de kunstruimte van Bayu Food and Art loopt de verkooptentoonstelling van Simone te Buck tot begin november.

www.simonetebuck.nl

 

Nature in The City 

Giorgi Shengelia

21 mei - 30 juli 2022

 

Landschappen zijn het, met strakke lijnen die een horizon kunnen verbeelden. Met kleurrijke vlakken die voor een veld, een weide kunnen doorgaan. Maar Giorgi werkt en woont achter de duinen, en zo kunnen zijn landschappen ook worden opgevat als het verkleurend licht boven zee.

In 2003 vestigde hij zich in Bergen, nadat hij zijn vaderland Georgië had verlaten. Hij is geboren in Sukhumi in de provincie Abchazië in 1977. Kenmerkend voor zijn schilderijen is het weelderig gebruik van kleuren en de gelaagdheid van lijnen en vlakken. Als je het een stijl zou kunnen noemen is het die van abstract expressionisme. Mediterrane kleuren wisselt hij af met aardtinten, kleurschakeringen die verlopen van ochtendblauw tot een nachtelijk feest.

In de kunstruimte van Bayu Food and Art exposeert Giorgi Shengelia voor het eerst. Het is een keuze uit zijn werk, niet het monumentale omdat dat niet in de ruimte past maar de medium size. Ook die geeft een goed inzicht in zijn talent en kunnen. 

 De verkooptentoonstelling loopt van 21 mei tot begin augustus 2022. Wie zijn grote werken wil zien, kan op afspraak terecht in zijn atelier in Bergen. Wij bezochten zijn atelier met Pasen 2022 en waren onder de indruk van zijn veelkleurige doeken, geometrisch en abstract expressionistisch. Er is een groot maar: ze zijn zo gigantisch dat ze niet in de gallery passen. Dus gewoon gaan kijken on the spot, www.georgishengelia.comL'art en Bas

Delano MacAndrew


12 februari - 31 maart 2022


Borduren, bah, is dat niet wat ouderwets, iets wat oma's doen als tijdverdrijf?  Integendeel, borduren is weer helemaal hip, vooral op de manier waarop Delano MacAndrew het doet. Hij gebruikt geen garen en merklap maar ijzer- en koperdraad en steekt dat door zink, golfplaat, vuilniszak en ander 'arm' materiaal. Het resultaat is zeldzaam plastisch en verbeeldingsvol, eigenzinnig en verrassend. 

MacAndrew is van Surinaamse afkomst maar woont en werkt al heel lang in Nederland. Hij is momenteel werkzaam bij Mocca, dat educatieve projecten organiseert voor en met scholieren. 
L'art en Bas, zo genoemd omdat de kunst beneden in de gallery is te zien, is al weer de 22e expositie bij Bayu, waar ook overheerlijk Indonesisch eten wordt opgediend. 

 

 

La Petite Parade

Paul Mertz Art Collections

Unieke collectie grafiek, schilderijen, keramiek in de verkoop bij Bayu Food, Art And private dining. Werken van o.a Armando, Jan van der Vaart, Fons Haagmans, Angela de Vrede, Rashid Bin Ali. Vanaf 17 september 2017 te bezichtigen bij Bayu Food & Art 

 


 

bottom of page