top of page
  • Foto van schrijverBAYU

De Blondjes in de Toko


Hoe het komt, weten we niet, maar we zijn kennelijk zeer in trek bij blonde kleuters. Ze staan met appelrode wangen voor de vitrine, ze rennen rond, ze eten met smaak van de nasi en de kip. Ze fleuren op zodra ze binnenkomen. Zonder gene rennen ze daarna door naar de woonkamer en de keuken.


Als het stereotiepe Indonesische kind zwartharig is met kraalogen, dan lijkt de Nederlandse kleuter een blondje met blauwe ogen. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze gek zijn op eten, met hun neus tegen de vitrine staan gedrukt en - hoe klein ook - al vaste klanten zijn. Ze zaten nog in de buik van de moeder toen ze voor het eerst kwamen, we zagen ze de eerste stappen doen, wankelend nog en we zagen ze heel zelfbewust de krukjes aanschuiven.


Er is natuurlijk een toverwoord dat voor allen geldt: ze rennen onmiddellijk af op de trommel met kroepoek die we paraat hebben. Want de jeugd heeft de toekomst en die moet je verwennen.

80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De vrouw met cadeautjes

Ze is een van onze hartelijkste en vriendelijkste klanten, Carlien. Ik denk dat we haar wel bij naam mogen noemen. Voormalig stewardess en nu eindelijk in de buurt geland. Willen jullie plastic bestek

De man met de bezem

Er liggen nu zes koperen ringetjes in de winkel. Ze zijn achtergelaten door een van de merkwaardigste klanten die op een zondagmiddag binnenwandelde. Nou ja, binnenwandelen. De deur versperde zijn bin

Comentarios


bottom of page