top of page
  • Foto van schrijverBAYU

De man met de bezem

Er liggen nu zes koperen ringetjes in de winkel. Ze zijn achtergelaten door een van de merkwaardigste klanten die op een zondagmiddag binnenwandelde. Nou ja, binnenwandelen. De deur versperde zijn binnenkomst omdat zijn slaapmat aan weerszijden zo ver uitstak dat een gewone entree onmogelijk was.

Hij was gekleed in een legerbroek en een giletje dat losjes over zijn blote bast hing. Daar hingen allerlei kettingen en om zijn vingers waren de meest exotische ringen geklemd. Evenmin doorsnee: op zijn voorhoofd had hij een van die koperen ringen geplakt. Even dachten we dat dat een piercing was.

Bij onze assistent bestelde hij een gado gado en een kop koffie, en omdat Aris het zekere voor het onzekere wilde nemen, vroeg hij de Duitser - want dat maakten we op uit zijn accent - bij voorbaat af te rekenen. Je weet nooit met de moderne nomade.

Terwijl hij op de bestelling wachtte rolde hij een shaggie en rookte dat buiten op - niet iets waar we dol op zijn. En in de zaak zelf mompelde hij of sprong op in een vreemd soort geexalteerdheid. Hij had evengoed bezoeker kunnen zijn van de spirituele academie naast ons.

We voelden ons ongemakkelijk met deze gast. Onze lieve heer heeft vreemde kostgangers zei ik binnensmonds tegen andere gasten die gek genoeg zich niet door deze kale, halfnaakte man lieten afschrikken.

Het eigenaardigste was nog het attribuut dat hij buiten stalde, een heksenbezem. We waren even bang dat de stadsreiniging die vergeten was, maar nee, die behoorde bij onze Duitse gast. Na drie kwartier begonnen we er een beetje genoeg van te krijgen. Gelukkig passeerde op dat moment een vaste klant met haar tante de winkel. ‘Willen jullie niet even net doen of je die tafel nog hebt’, vroeg ik. Geen probleem. En we zeiden ferm doch benauwd of onze self made goeroe wilde opkrassen. Zo veel tafels hebben we nu ook weer niet.

Hij bood geen verzet en begon zijn spullen, toch gauw een kleine caravan vol, bijeen te pakken. En strooide met de koperen ringetjes.

‘Vergeet u niet de bezem mee te nemen?’. Nee natuurlijk, dat was zijn voornaamste bezit.

84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De Blondjes in de Toko

Hoe het komt, weten we niet, maar we zijn kennelijk zeer in trek bij blonde kleuters. Ze staan met appelrode wangen voor de vitrine, ze rennen rond, ze eten met smaak van de nasi en de kip. Ze fleuren

De vrouw met cadeautjes

Ze is een van onze hartelijkste en vriendelijkste klanten, Carlien. Ik denk dat we haar wel bij naam mogen noemen. Voormalig stewardess en nu eindelijk in de buurt geland. Willen jullie plastic bestek

Comments


bottom of page