top of page
  • Foto van schrijverBAYU

Het Pannetje

Elke dag biedt weer een verrassing. Je weet nooit wat er gevraagd wordt in de winkel en wie er komt. Een meisje dat warmte komt zoeken net nadat ze een ijsbad bij Afat-Live heeft genomen. Ze stond nog na te gloeien en had vreselijk veel trek.


Maar op een zaterdagavond in januari stormde daar ineens een jongeman binnen met wild krullend haar. Australisch, we kunnen langzamerhand de nationaliteiten definiëren. Of we zijn pannetje konden vullen. Hmmmm? Ja, hij was op weg naar een feest waar de genodigden geacht werden een pan met eten mee te brengen. Hoeveel en wat voor smaak, de Australiër wist het niet - maar iets in hem zei dat het vegetarisch moest zijn wat hij inbracht.


Vegetarisch, het wordt steeds belangrijker in de toko. Ijverig begonnen we bakjes te vullen met tofu, tempeh en groenten, maar dat was niet de bedoeling. Hij opende een grote witte weekendtas waaruit een schattig groen gietijzeren pannetje tevoorschijn kwam. Zweedse makelij, zei hij er nog bij. Of we dat konden volgooien met het vegetarische eten - dat dat op een hoop terecht kwam baarde hem nog de minste zorgen. Hij kon toch niet koken, dit was zijn noodoplossing.

Kroepoek erbij? Ja, awesome - leer ons de Australiers kennen die wel wat Bali in hun keel gewend zijn.


Monter vertrok onze positivo met zijn Zweedse pan naar het feest. We willen graag een terugkoppeling, zoals dat heet in arbeidsomstandigheidstermen heet. Daags erna nog niks vernomen - hij moet een kater hebben.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De Blondjes in de Toko

Hoe het komt, weten we niet, maar we zijn kennelijk zeer in trek bij blonde kleuters. Ze staan met appelrode wangen voor de vitrine, ze rennen rond, ze eten met smaak van de nasi en de kip. Ze fleuren

De vrouw met cadeautjes

Ze is een van onze hartelijkste en vriendelijkste klanten, Carlien. Ik denk dat we haar wel bij naam mogen noemen. Voormalig stewardess en nu eindelijk in de buurt geland. Willen jullie plastic bestek

Comments


bottom of page